Studie bewijst onschuld van geweldadige games

Volgens een onderzoek van de Texas A&M universiteit zorgen gewelddadige videogames juist voor minder gewelddadige gevoelens in het echte leven, in plaats van meer.

De studie is gedaan door Dr. Christopher J. Ferguson. De man gaf 103 mensen een frustrerende taak die ze uit moesten voeren, om ze daarna in willekeurige groepen te verdelen. De groepen speelden respectievelijk geen game, een niet-gewelddadige game, een gewelddadige game met een held als speler en een gewelddadige game met een slachtoffer als speler.

Uiteindelijk bleek dat de gewelddadige games zorgden voor minder stress en gewelddadige gevoelens:

The results suggest that violent games reduce depression and hostile feelings in players through mood management.

Het is natuurlijk niet meteen een feit dat gewelddadige games goede invloeden hebben, maar het is in ieder geval een stap in de goede richting tegen de critici die er een andere mening over hebben.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?