Steam krijgt binnenkort facelift

Geplaatst: 21 maart 2019 22:00
Aangepast: 21 maart 2019 22:02

Steam krijgt binnen enkele maanden een facelift waarmee het platform in bepaalde opzichten gebruiksvriendelijker wordt gemaakt. De veranderingen zijn vooral gericht op de library.

Er klinkt al lange tijd kritiek op de huidige vormgeving van Steam. Valve neemt deze kritiek ter harte en gaat in de komende maanden een aantal veranderingen doorvoeren. Vooral de library moet een behoorlijke facelift ondergaan. Hierdoor moet het voor gebruikers makkelijker worden om nieuwe games te ontdekken. De interface wordt voorzien van een nieuw, uitgebreid filter waarmee je eenvoudig kunt zoeken naar games. De games worden getoond met hun boxart, zoals je dat kent van Netflix. Een andere grote verandering is een tabblad voor evenementen. Hier krijg je alle updates te zien van de games die je speelt of volgt, zoals bijvoorbeeld Double XP weekenden of nieuwe content. Door middel van notificaties kun je op de hoogte worden gehouden van de meest recente updates voor de games van jouw keuze.

De bèta van deze veranderingen wordt ergens in de komende maanden beschikbaar gesteld.

Bron: Game Informer
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord