Starfield komt alleen naar Xbox en pc

Geplaatst:
Aangepast: 18 mei 2021 12:44

Het ziet ernaar uit dat Starfield exclusief voor de pc en Xbox uitkomt. Dit werd via Twitter bevestigd door Venturebeat-journalist Jeff Grubb.

Bijna drie jaar geleden werd Starfield onthuld door Bethesda. Veel weten we nog niet van deze nieuwe IP, maar er doen zich wel al langere tijd meerdere geruchten de rondte. Zo werd destijds al gezegd dat Starfield naar meerdere generaties consoles komt, waaronder dus ook de PlayStation 4 en PlayStation 5. Nu heeft Jeff Grubb, journalist van Venturebeat, via Twitter aangegeven dat dit niet het geval is. Volgens hem wordt Starfield exclusief op de Xbox en pc uitgebracht. Hij vermeldt hierbij niet zijn bron, maar er is een grote kans dat deze informatie wel op waarheid berust. Eind vorig jaar heeft Xbox Bethesda overgenomen, waardoor het dus een logisch gevolg is dat nieuwe Bethesda-games exclusief voor de platformen van Microsoft uitkomen. Zo lichtte Phil Spencer over de Xbox + Bethesda deal toe dat Xbox, pc en Game Pass het meest geschikt zijn om nieuwe Bethesda-games te ervaren.

Starfield heeft nog geen releasdatum, maar het ziet ernaar uit dat de game alleen naar Xbox-consoles en de pc komt.

Bron: Jeff Grubb
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Starfield

Series

-

Uitgever

Bethesda Softworks

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox Series

Releasewindow

6 september 2023

Ontwikkelaar

Bethesda Game Studios

Gameliner Awards

Best of gamescom 2023

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord