Starfield

  • Ontwikkelaar Bethesda Game Studios
  • Eerste releasedatum 22 november 2022
  • Platformen Pc, Xbox Series
  • Genre RPG
  • Gameliner score -

Starfield komt alleen naar Xbox en pc

Het ziet ernaar uit dat Starfield exclusief voor de pc en Xbox uitkomt. Dit werd via Twitter bevestigd door Venturebeat-journalist Jeff Grubb.

Bijna drie jaar geleden werd Starfield onthuld door Bethesda. Veel weten we nog niet van deze nieuwe IP, maar er doen zich wel al langere tijd meerdere geruchten de rondte. Zo werd destijds al gezegd dat Starfield naar meerdere generaties consoles komt, waaronder dus ook de PlayStation 4 en PlayStation 5. Nu heeft Jeff Grubb, journalist van Venturebeat, via Twitter aangegeven dat dit niet het geval is. Volgens hem wordt Starfield exclusief op de Xbox en pc uitgebracht. Hij vermeldt hierbij niet zijn bron, maar er is een grote kans dat deze informatie wel op waarheid berust. Eind vorig jaar heeft Xbox Bethesda overgenomen, waardoor het dus een logisch gevolg is dat nieuwe Bethesda-games exclusief voor de platformen van Microsoft uitkomen. Zo lichtte Phil Spencer over de Xbox + Bethesda deal toe dat Xbox, pc en Game Pass het meest geschikt zijn om nieuwe Bethesda-games te ervaren.

Starfield heeft nog geen releasdatum, maar het ziet ernaar uit dat de game alleen naar Xbox-consoles en de pc komt.

BRON Jeff Grubb

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?