Starbreeze Studios ontslaat zestig werknemers

Geplaatst:

Uitgever Starbreeze verkeert al voor geruime tijd in zwaar vaarwater. Starbreeze Studios ontslaat nu ook zestig van haar werknemers.

De uitgever van onder andere Payday 2 en het meer recente Overkill's The Walking Dead heeft al een tijdje moeite het hoofd boven water te houden. Zo heeft de studio al meerdere studio's en IP's moeten verkopen, in de hoop de financiële lasten wat draaglijker te maken. Starbreeze Studios maakt nu bekend dat zij ook zestig van haar werknemers gaat ontslaan. Volgens het bedrijf zorgt deze reorganisatie ervoor dat ze per maand zo'n drie miljoen Zweedse Kronen kunnen besparen. Dit komt neer op bijna 300.000 euro per maand. De ontslagen gaan vallen bij het kantoor in Stockholm en worden naar verwachting in november dit jaar afgerond.

Starbreeze heeft nu zo'n 240 werknemers in dienst. De reorganisatie is het gevolg van zwaar tegenvallende financiële cijfers over meerdere kwartalen. Starbreeze geeft aan zich met de reorganisatie op haar 'core business' te gaan richten, wat het ontwikkelen en uitgeven van games inhoudt.

Bron: Starbreeze Studios
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord