Starbreeze staat op de rand van de afgrond

Geplaatst:
Aangepast: 11 mei 2019 20:40

Het gaat niet goed met de Zweedse ontwikkelaar en uitgever Starbreeze. Na meerdere tegenslagen wegen de kosten momenteel niet meer op tegen de baten. Als het zo doorgaat stevent het bedrijf af op een faillissement.

Het bedrijf bevindt zich in zwaar weer. Starbreeze heeft veel geïnvesteerd in games, die vervolgens de verwachtingen niet waarmaakte. De verkoop van Overkill's The Walking Dead viel dusdanig tegen dat Starbreeze zich genoodzaakt zag de licentie te verkopen en daarmee de stekker uit de game te halen. Om het hoofd nog enigszins bovenwater te houden heeft het bedrijf de rechten van System Shock 3 en 10 Crowns terug verkocht aan de desbetreffende ontwikkelaars. Tijdens de recente financiële vergaderingen heeft CEO Mikael Nermark te kennen gegeven dat Starbreeze geen lang leven beschoren is als ze op deze voet doorgaan. Hij verwacht dat ze het nog geen twaalf maanden uit kunnen houden en er moet dus veel veranderen willen ze dit te boven komen.

Het is te hopen dat de studio het tij weet te keren. Momenteel is de Payday-franchise het enige dat nog enigszins succesvol is gebleken.

Bron: Game Informer
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord