Star Citizen haalt meer dan 200 miljoen dollar op aan crowdfunding

Geplaatst:
Aangepast: 18 november 2018 21:50

Star Citizen heeft in totaal al meer dan 200 miljoen dollar aan crowdfunding weten binnen te halen. Ontwikkelaar Cloud Imperium Games heeft daarmee een record in handen, want nooit eerder wist een crowdfunding project voor een game zoveel geld binnen te halen.

In 2012 startte de crowdfunding voor Star Citizen en in de loop der jaren zijn de plannen voor de game alleen maar groter geworden. Doordat de donaties telkens binnen bleven stromen, konden de doelen ook steeds bijgesteld worden. Ontwikkelaar Cloud Imperium Games zegt bekend te zijn met de grote getallen, maar focust zich vooral op het ontwikkelen van de game en laat zich daarin niet afleiden door de goedlopende crowdfunding. Volgens Chris Roberts van Cloud Imperium Games zou dat een slechte service richting de betalende fans betekenen.

onbekend

Een officiële releasedatum heeft Star Citizen nog niet, maar Cloud Imperium Games is erg open in de communicatie omtrent de ontwikkeling. In de roadmap is te zien dat er tot dusver plannen zijn tot het tweede kwartaal van 2019. Wie weet dat de game daarna eindelijk uitbracht wordt.

Bron: Cloud Imperium Games
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Star Citizen

Series

-

Uitgever

Cloud Imperium Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasewindow

NNB

Ontwikkelaar

Cloud Imperium Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord