SSD in next-gen biedt meer dan alleen snelheid

Geplaatst:
Aangepast: 22 mei 2020 11:41

Game-ontwikkelaars zijn enthousiast over het potentieel van console-hardware van de volgende generatie. Naarmate de we de Xbox Series X en PlayStation 5 dichterbij voelen komen, geven ontwikkelaars meer informatie over wat de next-gen upgrades betekenen voor games.

De next-gen biedt meer dan alleen snelheid, zo vertelt gamedirecteur Stuart Tilley van Firesprite, de studio achter horrorspel The Persistence in een interview met tech-site Wccftech. Zo benoemt Tilley in dit interview dat de SSD-technologie ontwikkelaars in staat stelt "nog grotere" werelden te creëren waarin geëxperimenteerd kan worden. Daarnaast kan er volgens de directeur gespeeld worden met "positioneel geluid". Microsoft gaf eerder al wat details over haar Xbox Series X prijs. Tech-YouTuber Austin Evans kon twee maanden geleden zelfs al aan de slag met het apparaat. Sony voelt daarentegen nog wat mysterieus aan; De Japanse gamegigant heeft nog niet eens het design van de volgende PlayStation vrijgegeven.

Vooralsnog staat de release voor zowel de PlayStation 5 als de Xbox Series X gepland voor december 2020.

Bron: Wccftech

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord