SSD in next-gen biedt meer dan alleen snelheid

Game-ontwikkelaars zijn enthousiast over het potentieel van console-hardware van de volgende generatie. Naarmate de we de Xbox Series X en PlayStation 5 dichterbij voelen komen, geven ontwikkelaars meer informatie over wat de next-gen upgrades betekenen voor games.

De next-gen biedt meer dan alleen snelheid, zo vertelt gamedirecteur Stuart Tilley van Firesprite, de studio achter horrorspel The Persistence in een interview met tech-site Wccftech. Zo benoemt Tilley in dit interview dat de SSD-technologie ontwikkelaars in staat stelt "nog grotere" werelden te creëren waarin geëxperimenteerd kan worden. Daarnaast kan er volgens de directeur gespeeld worden met "positioneel geluid". Microsoft gaf eerder al wat details over haar Xbox Series X prijs. Tech-YouTuber Austin Evans kon twee maanden geleden zelfs al aan de slag met het apparaat. Sony voelt daarentegen nog wat mysterieus aan; De Japanse gamegigant heeft nog niet eens het design van de volgende PlayStation vrijgegeven.

Xbox Series X4

Vooralsnog staat de release voor zowel de PlayStation 5 als de Xbox Series X gepland voor december 2020.

BRON Wccftech

Over auteur Delano Seliman

Delano Seliman Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan werkt ‘ie keihard aan zijn eigen bedrijf Stageup.nl. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Tags

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?