Check al onze gamescom content hier!

Squeeballs brengt motion play naar Xbox 360

Elke console heeft zo zijn eigen stijl om zo veel mogelijk publiek te trekken. De Xbox 360 en PlayStation 3 zijn echte grafische snelheidsmonsters, die willen proberen om de best mogelijk graphics bij jou van de TV te laten spatten, de Wii kiest meer voor leuke family-games, waarbij motion play een heel belangrijk onderdeel is. Dat dit concept voor de Wii geweldig heeft uitgepakt is inmiddels wel duidelijk, en Microsoft denkt hier ook wel een slaatje uit te kunnen slaan.

De ontwikkelaar Performance Designed Products (PDP) heeft namelijk een nieuwe party game aangekondigd, onder de naam Squeeballs. In deze game kun je verschillende minigames spelen, zoals bowlen, golfen en koken. Al deze minigames speel je samen met de Squeeballs: schattige en cirkelvormige karakters. Het meest opmerkelijke van deze game, waar ook het verband met de Wii zit, is dat de game te spelen is met motion controller. Jawel, de Xbox 360 betreedt het gebied van de motion play met behulp van de 'Gametrak Freedom' controller, gemaakt door PDP zelf.

De game moet komend najaar uit gaan komen, en wordt dan geleverd in combinatie met de nieuwe controller. Of het een succes gaat worden is niet bekend, wel zien we dat Microsoft hier tactieken van de Nintendo gaat gebruiken om zijn eigen succes een boost te geven. Of dat gaat lukken zien we eind dit jaar dus in Squeeballs.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?