Splash Damage trekt stekker uit Dirty Bomb

Geplaatst: 22 oktober 2018 09:15
Aangepast: 22 oktober 2018 22:18

Free-to-play shooter Dirty Bomb ziet pas sinds april dit jaar het levenslicht, maar dat zal niet lang meer duren als het aan ontwikkelaar Splash Damage ligt.

Opvallend is dat de game een lange ontwikkelingsfase heeft doorgemaakt. In 2013 had de game al een gesloten bèta en twee jaar later, in 2015, veranderde dat in een open bèta. Pas in april van dit jaar kwam de game officieel uit. Doordat het aantal spelers sinds release bedroevend laag is heeft Splash Damage de moeilijke beslissing moeten nemen om de stekker uit de game te halen. Zolang de hoeveelheid spelers het toelaat blijven de officiële servers nog wel in de lucht. Vanaf nu zal de game niet meer worden voorzien van een update of nieuwe content.

onbekend

Wie het wil kan nog wel steeds het All Marc DLC-pakket kopen. Spelers die dit al hebben aangeschaft of nog gaan doen tot januari 2019 kunnen er op rekenen dat ze het bedrag in hun Steam wallet terug krijgen terwijl ze de DLC mogen behouden. Tot slot laat Splash Damage weten de toekomst zonnig in te zien. Zij hebben naar eigen zeggen een aantal aangekondigde en onaangekondigde titels in ontwikkeling die ze graag met ons willen delen. Hopelijk met meer succes dan Dirty Bomb.

Bron: Splash Damage
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Dirty Bomb

Series

-

Uitgever

Nexon America

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasewindow

1 april 2018

Ontwikkelaar

Splash Damage

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord