Sony wint een rechtzaak vanwege vermeende God of War-plagiaat

De schrijvers Jonathan Bissoon-Dath en Jennifer Dath menen in 2002 bij Sony Pictures een script afgegeven te hebben dat vooral over mythologie ging. De God of War reeks zou teveel op het script lijkenen daarom sleepten ze Sony voor de rechter.

No one can own the basic idea for a story. General plot ideas are not protected by copyright law; they remain forever the common property of artistic mankind

Zojuist heeft de Amerikaanse rechter Sony gelijk gegeven omdat een centraal thema in een verhaal niet beschermd is tegen plagiaat en de God of War-serie duidelijk meer geweld bevat dan het script van de scenario schrijvers.

While violence is not absent from plaintiffs' works, it lacks the thematic centrality and intensity seen in God of War.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?