Sony vraagt twee VR-gerelateerde patenten aan

Geplaatst:

Sony heeft twee VR-gerelateerde patenten aangevraagd. De ene aanvraag is gericht op het bijwonen van bijvoorbeeld esports evenementen met behulp van een VR-bril en de andere is bedoeld om je vrienden en familie om te toveren tot toeschouwers in de game.

Aan alles is te merken dat ze bij Sony druk bezig zijn met de volgende generatie en het bedenken van nieuwe toepassingen ervoor. In het register van het United States Patent and Trademark Office zijn twee nieuwe patenten te zien van het bedrijf. De meest opmerkelijke aanvraag is degene waarbij je middels de VR-bril aanwezig kunt zijn bij grote esports evenementen. Je hoeft dus niet langer af te reizen naar het evenement zelf om het mee te maken. Het enige dat je hoeft te doen is het opzetten van je VR-bril en je bent erbij. Je krijgt als het ware een plek toegewezen en vanuit daar kun je het hele evenement volgen alsof je echt in de zaal aanwezig bent.

 1 1 1

Een ander patent dat Sony heeft aangevraagd is er een waarbij de nietszeggende toeschouwers in games worden vervangen door je familie en vrienden. Toeschouwers kleden de game enigszins aan, maar lopen in de ontwikkeling van games wel wat achter vergeleken met de andere, belangrijkere aspecten. Sony zou deze NPC's graag vervangen door jouw familie en vrienden, want buiten dat het er leuker uit ziet is het natuurlijk ook fijn als mensen die je echt kent je toe staan te juichen terwijl jij een game aan het spelen bent.

Beide patenten zijn door Sony al in 2017 aangevraagd en zijn deze maand gepubliceerd in het United States Patent and Trademark Office register.

Bron: United States Patent and Trademark Office
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord