Sony vraagt patent aan voor backwards compatibilty

Sony heeft een patent aangevraagd dat er op lijkt te duiden dat de PlayStation 5 backwards compatibility krijgt. Hierdoor wordt het mogelijk om ook oudere games af te spelen op de nieuwe console.

Het patent draagt de titel: "Backward compatibility by algorithm matching, disabling features, or throttling performance" en is aangevraagd door Mark Cerny, lead architect bij Sony en maker van Knack. Het idee achter het patent is dat de PlayStation 5 zelf bekijkt welke systeemeisen een game nodig heeft, waarna de console zich hierop aanpast. Op die manier is het niet nodig om bijvoorbeeld chips van oudere consoles in de PlayStation 5 te installeren en kan de console nog steeds oude games afspelen.

PlayStation 5

BRON USPTO

Over auteur Patrick Lamers

Patrick LamersAls Junior Eindredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

TAGS

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?