Sony voelt kredietcrisis

Vorige maand werd al bekend dat Sony zich als gevolg van de kredietcrisis genoodzaakt voelde ten minste achtduizend medewerkers op straat te zetten. Volgens Nikkei is nu bekend geworden dat dit aantal zal worden verdubbeld naar zestienduizend.

De ontslagen zullen met name vallen in de PlayStation- en Bravia-divisie. Reden voor de ontslaggolf is het verlies van 1,1 miljard dollar dat men leed over het fiscale jaar 2007-2008, daar waar men een winst van 2,2 miljard dollar verwachtte. Volgens Nikkei zou het verlies eventueel zelfs kunnen verdubbelen.

Bovenstaande cijfers betekenen voor Sony het eerste verlies in veertien jaar en het grootste verlies sinds de oprichting van het bedrijf in 1958.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?