Sony: 'Sorry voor het verwijderen van OtherOS'

Met de nieuwste firmware update 3.21 voor de PlayStation 3 is de optie om een andere OS te installeren verwijderd. Niet iedereen was hier even blij mee, en aan die gebruikers bied Sony excuses.

Volgens Sony is het erg zeldzaam dat er een functie word verwijderd in een firmware update, maar hebben dit alleen gedaan om hun systeem waterdicht te houden. Als je namelijk Linux op je PlayStation 3 had kon je met een omweg rechtstreeks in je systeem komen.

Dit was ontdekt door de persoon die zich zelf GeoHot noemt en eerder de iPhone heeft gehackt. Volgens deze hacker was het eenmaal een fluitje van een cent toen hij eenmaal toegang had tot de processor en daarmee verschillende dingen kon ontcijferen.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?