Sony sluit PS3, PSP en Vita stores

Geplaatst:

Een einde van een tijdperk is nabij. Sony heeft vandaag aangekondigd dat de stores van de PlayStation 3, PlayStation Portable en de PlayStation Vita hun deuren gaan sluiten.

De eerste store die zijn deuren gaat sluiten is die van de PlayStation Portable. De handheld van Sony werd in 2008 gelanceerd in Europa en werd goed ontvangen. Het sluiten van de digitale winkels van PlayStation 3 en PlayStation Vita laten iets langer op zich wachten, maar vinden ook deze zomer hun Waterloo. Waar de PlayStation 3 een groot succes was, gold dat voor de PlayStation Vita al een stuk minder. Als je een PlayStation 3, Playstation Portable en PlayStation Vita bezit dan kun je nog wel steeds de games die je hebt gekocht opnieuw downloaden. Daarnaast is het nog altijd mogelijk om codes voor PlayStation Plus en games te verzilveren. Het is na het sluiten van de stores ook nog mogelijk cross-buy aankopen te doen. De games die je koopt op PlayStation 4, maar ook geschikt zijn voor één van de eerder genoemde consoles kun je daar dus gewoon op spelen.

De store van PlayStation Portable sluit op 2 juli haar deuren, waarna de stores van PlayStation 3 en PlayStation Vita op 27 augustus volgen.

Bron: Sony PlayStation
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord