Sony reageert op overname Activision Blizzard

Geplaatst:

Sony reageert op de overname van Activision Blizzard door Microsoft. In een statement aan The Wall Street Journal laat het bedrijf weten hoe ze over de ontwikkeling denkt.

Het is je vast niet ontgaan dat afgelopen dinsdag Activision Blizzard door Microsoft is overgenomen. Met deze overname heeft Microsoft ineens grote franchises als World of Warcraft, Call of Duty en Candy Crush Saga in handen. Natuurlijk kwam ook vrijwel direct de vraag naar boven of al deze grote titels dan ook nog op andere platformen beschikbaar bleven, of dat de Activision franchises exclusief voor de Xbox en pc beschikbaar worden. Volgens Bloomberg scheen Microsoft wel te hebben toegezegd dat Activision-games blijven uitkomen op andere platformen. Dat is in ieder geval nog hoopvol nieuws voor Sony, de grote concurrent van Microsoft. Vanwege de overname kelderde het aandeel van Sony flink op de beurs. Sony heeft nu zelf gereageerd op de situatie. Aan The Wall Street Journal laat het bedrijf weten dat ze erop vertrouwt dat Microsoft zich gewoon aan de contracten houdt en Activision-games nog steeds beschikbaar blijven op de PlayStation en alle andere platformen.

Het is momenteel nog niet bekend wat Microsoft van plan is met de franchises van Activision Blizzard. Wellicht wordt de Game Pass flink uitgebreid met een aantal grote titels. Van exclusiviteit is momenteel echter nog geen sprake.

Bron: Bloomberg
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord