Sony ontkent vermindering productie PlayStation 5

Geplaatst:
Aangepast: 15 september 2020 22:51

Sony ontkent het verslag van Bloomberg waarin gesteld werd dat Sony de productie van de PlayStation 5 moest verminderen. Je hoeft dus niet mis te grijpen in de winkel wanneer de console waarschijnlijk rond de feestdagen wordt uitgebracht.

Bloomberg maakte vandaag in een verslag bekend dat Sony de productie van de PlayStation 5 moest verminderen met maar liefst vier miljoen exemplaren. Dit zou komen door een probleem in de productie van chips voor de PlayStation 5. Sony heeft in een statement aan GamesIndustry.biz verklaart dat dit niet het geval is en ontkent zodoende het verslag van Bloomberg. Ze geven aan dat ze het aantal PlayStation 5-consoles dat uiteindelijk geproduceerd wordt niet hebben aangepast sinds ze zijn gestart met de massaproductie ervan. Sony heeft zelfs zestig vluchten geboekt om via vliegtuigen de next-gen console aan verkooppunten te leveren om aan de verwachte hoge vraag te voldoen. Deze methode is namelijk sneller, maar duurder, dan leveren via schepen. Zoals het er nu voor staat, zijn er dus straks genoeg Playstation 5-consoles voor iedereen.

Het is nog onbekend wanneer de PlayStation 5 wordt uitgebracht en hoeveel die gaat kosten. Morgen vindt er een PlayStation 5 showcase plaats, dus check dan vooral Gameliner voor het laaste nieuws omtrent de aankomende next-gen console.

Bron: GamesIndustry.biz
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord