Sony moet miljoenenboete betalen

Sony Europa moet van de Australische competitie- en consumentencommissie drie en een half miljoen Australische dollars betalen vanwege het schenden van consumentenrechten. Dit heeft de federale rechtbank in Australië vandaag bekendgemaakt.

De Australische competitie- en consumentencommissie heeft gerapporteerd dat Sony Europa, waarvan Sony Australië onderdeel is, omgerekend ruim twee miljoen euro moet betalen. Dit komt omdat Sony volgens de rechtbank valse en misleidende verklaringen op hun website en tegen Australische consumenten hebben gemaakt. Een aantal consumenten zijn namelijk van mening dat zij games hebben gekocht die niet verwachtingen hebben waargemaakt. Toen zij dit hebben aangekaart bij PlayStation werd hen verteld dat ze geen restitutie ontvangen als de game al was geïnstalleerd of wanneer er twee weken waren gepasseerd. Omdat dit in strijd is met de Australische consumentenwetten wordt Sony hier nu voor beboet.

Sony PlayStation1

Maar goed dat dan de PlayStation 5 snel uitkomt, ook al is het onthullingsevenement laatst uitgesteld.

Over auteur Dionne Lips

Dionne Lips Klaar om even een potje te schieten? Pas dan maar op dat je niet tegenover Dionne staat. De beste dame wint namelijk Fortnite-toernooien en schroomt zich ook niet om je even te vernietigen in Warzone. Heeft ze zin om te chillen, dan duikt ze boeken in of verliest ze zich in de lore van een RPG. Ja, Dionne heeft zeg maar van alles wat.

Tags

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?