Sony limiteert productie PlayStation 5 vanwege verkoopprijs

Geplaatst: 16 april 2020 09:26
Aangepast: 16 april 2020 09:26

Als jij van plan bent om eind dit jaar een PS5 te kopen, dan wordt dat misschien een tikkeltje lastig. Sony limiteert namelijk de productie van de PlayStation 5 vanwege de verkoopprijs van de console.

De releasedatum van de PlayStation 5 komt steeds dichterbij. Het lijkt er echter op dat er initieel niet veel exemplaren van deze console te koop zijn. Volgens het financieel persbureau Bloomberg heeft Sony aangegeven voor het eerste financiële boekjaar maar zo'n vijf tot zes miljoen exemplaren te willen gaan produceren. Sony verwacht namelijk minder consoles te verkopen vanwege de hoge verkoopprijs die de PS5 gaat krijgen. Sony is nog steeds niet uit over de prijs van de PlayStation 5, maar volgens Bloomberg wordt de prijs van de console geschat op zo'n 500 tot 550 dollar.

De PlayStation 5 staat nog steeds gepland voor een release tijdens de feestdagen van dit jaar.

Bron: Bloomberg
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord