Sony legt patent vast voor in-game AI

Geplaatst:
Aangepast: 11 februari 2020 10:03

Sony legde onlangs een patent vast voor een in-game AI. Deze moet spelers gaan helpen wanneer ze vast komen te zitten in een game.

Sony is natuurlijk druk bezig met de ontwikkeling van de PlayStation 5. Sony heeft onlangs echter ook een patent aangevraagd voor iets dat zij het In-Game Resource Surfacing Platform noemen. Dit is een tool die zelf kan leren welke hulpbronnen er in een game allemaal aanwezig zijn en die tevens kan detecteren wanneer een speler in een game niet verder kan. De zelflerende AI vergelijkt de staat van jouw game met die van andere spelers die al voorbij het punt zijn gekomen waar jij nu vast zit. Wanneer je niet verder kunt in een game laat deze tool je een hint zien die je kan helpen verder te geraken. De tool kan je bijvoorbeeld aanwijzen waar je een wapen of een voorwerp kunt vinden die je nodig hebt om verder te komen. Dit kunnen zowel in-game voorwerpen zijn als voorwerpen die je kunt kopen door middel van microtransacties.

Wanneer deze nieuwe tool beschikbaar komt, is momenteel nog niet bekend. Wellicht wordt het een nieuwe functie voor de PlayStation 5.

Bron: WIPO
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord