Sony kondigt samenwerking met chatapp Discord aan

Sony Interactive Entertainment heeft een samenwerking met Discord aangekondigd. De populaire communicatie-applicatie voor gamers wordt begin volgend jaar geïntegreerd met PlayStation.

Discord is onder gamers doorgaans bekend als dé applicatie om met elkaar te communiceren. Zeker bij eigenaren van consoles als de Nintendo Switch, wordt Discord vaak voor voice chat gebruikt als alternatief op de officiële Nintendo Switch Online-app. Steeds meer partijen zijn op de hoogte van de populariteit van de chatapp. Ook Sony ziet blijkbaar brood in de applicatie en gaat de samenwerking aan. Jim Ryan, CEO van Sony Interactive Entertainment, laat via een blogpost weten dat met deze samenwerking de Discord- en PlayStation-ervaringen op console en mobiel dichter bij elkaar worden gebracht. Dit moet ervoor zorgen dat het voor spelers makkelijker wordt om met elkaar te communiceren en plezier te hebben. De exacte details van de samenwerking zijn vooralsnog onbekend. In 2018 werd ook al Discord-ondersteuning voor pc en Xbox One aangekondigd.

Discord Sony PlayStation samenwerking1

De integratie tussen Discord en PlayStation vindt begin volgend jaar plaats.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?