Sony is nog niet uit over de prijs van de PlayStation 5

Geplaatst:
Aangepast: 14 februari 2020 19:19

Langzaamaan sijpelen de details van de nieuwe consoles beetje bij beetje binnen, maar over een prijs wordt zowel door Sony als Microsoft nog niet gerept. Bij Sony zijn ze er voor de PlayStation 5 in ieder geval nog niet over uit.

Een grote troef voor de komende generatie consoles is natuurlijk de verkoopprijs. Als je console goedkoper is dan de concurrent, dan kan dat zomaar mensen over de streep trekken om voor jouw console te kiezen. Alleen Sony zit met het probleem dat een aantal onderdelen van de nieuwe console behoorlijk in de papieren lopen. Dit maakt dat het nog niet zo eenvoudig gaat worden om de PlayStation 5 voor een mooie prijs in de markt te zetten. Waar de PlayStation 4 nog voor ongeveer 400 euro werd aangeboden, zijn de kosten voor Sony voor een PlayStation 5 console zo'n 450 euro. Dat maakt de kans groot dat de verkoopprijs van de komende console tussen de 479 en 499 euro komt te liggen.

Voor we het echte antwoord te weten komen moeten we nog even afwachten, maar Sony zit voorlopig nog wel met een dilemma. Sinds kort is wel de website van de PlayStation 5 in de lucht.

Bron: Bloomberg
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord