Sony doekt de PlayStation-divisie op?

Geplaatst: 6 januari 2009 09:43
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Gisteren is in de Engelse krant The London Times een opmerkelijk bericht verschenen dat Sony flink gaat snijden in de gamesdivisies. Dat geldt ook voor de fabrieken waar de PlayStation consoles gemaakt worden. Het opdoeken van de volledige gaming-divisie van het bedrijf gaat misschien wat ver, maar soort gelijke plannen zijn volgens deze krant niet uit te sluiten.

Dit alles zou te maken hebben met de kredietcrisis volgens een analist, waardoor Sony agressieve stappen moet ondernemen om nog overeind te blijven. Ook zou Sony niet op kunnen tegen bedrijven als Nintendo en Apple, het gat tussen deze bedrijven wordt enorm.

The London Times staat bekend om zijn integriteit en zal dit soort berichten niet zomaar uit de duim zuigen. Sony heeft echter al wel gereageerd op het bericht en heeft aangegeven de PlayStation-divisie niet te sluiten. Maar dat er een sterke bezuiniging aan staat te komen is niet uit te sluiten, aldus Sony.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer