Check hier alle Gameliner Awards 2021 content

Sony doekt de PlayStation-divisie op?

Gisteren is in de Engelse krant The London Times een opmerkelijk bericht verschenen dat Sony flink gaat snijden in de gamesdivisies. Dat geldt ook voor de fabrieken waar de PlayStation consoles gemaakt worden. Het opdoeken van de volledige gaming-divisie van het bedrijf gaat misschien wat ver, maar soort gelijke plannen zijn volgens deze krant niet uit te sluiten.

Dit alles zou te maken hebben met de kredietcrisis volgens een analist, waardoor Sony agressieve stappen moet ondernemen om nog overeind te blijven. Ook zou Sony niet op kunnen tegen bedrijven als Nintendo en Apple, het gat tussen deze bedrijven wordt enorm.

The London Times staat bekend om zijn integriteit en zal dit soort berichten niet zomaar uit de duim zuigen. Sony heeft echter al wel gereageerd op het bericht en heeft aangegeven de PlayStation-divisie niet te sluiten. Maar dat er een sterke bezuiniging aan staat te komen is niet uit te sluiten, aldus Sony.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?