Sony bevestigd distributie-stop van de PlayStation 2 wereldwijd

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Laatst meldden we al dat Sony de distributie van de PlayStation 2 definitief in eigen land had stopgezet. Zojuist heeft website The Guardian laten weten dat Sony heeft bevestigd dat ze de distributie van het apparaat wereldwijd hebben stopgezet.

De PlayStation 2 gaat de boeken in als meest succesvolle consoles aller tijden. De console is meer dan 150 miljoen keer over de toonbank gegaan en er zijn meer dan tien duizend games verschenen, waarvan er 1,52 miljard zijn verkocht sinds de lancering van het apparaat in 2000.

Dat Sony de distributie van de PlayStation 2 heeft stilgelegd kan er alles mee te maken hebben dat het Japanse bedrijf binnenkort zal komen met de opvolger van de PlayStation 3, die ook alweer zeven jaar lang op de markt is.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer