Sony bevestigd distributie-stop van de PlayStation 2 wereldwijd

Laatst meldden we al dat Sony de distributie van de PlayStation 2 definitief in eigen land had stopgezet. Zojuist heeft website The Guardian laten weten dat Sony heeft bevestigd dat ze de distributie van het apparaat wereldwijd hebben stopgezet.

De PlayStation 2 gaat de boeken in als meest succesvolle consoles aller tijden. De console is meer dan 150 miljoen keer over de toonbank gegaan en er zijn meer dan tien duizend games verschenen, waarvan er 1,52 miljard zijn verkocht sinds de lancering van het apparaat in 2000.

Dat Sony de distributie van de PlayStation 2 heeft stilgelegd kan er alles mee te maken hebben dat het Japanse bedrijf binnenkort zal komen met de opvolger van de PlayStation 3, die ook alweer zeven jaar lang op de markt is.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?