Software voor Nintendo DSi wordt niet regiovrij

Een woordvoerder van Nintendo heeft bekendgemaakt dat de software voor de aankomende Nintendo DSi niet regiovrij zal zijn. Als reden wordt aangegeven dat Nintendo gebruik wil maken van de online-functies voor elke afzonderlijke regio. Ook komt er een functie voor de ouders waarmee ze de controle kunnen hebben over de games die hun kinderen spelen.

Aangezien de games voor elke regio niet dezelfde leeftijdsaanduiding hebben kan dit ook als reden worden gezien waarom Nintendo regiogebonden software gaat ontwikkelen.

De huidige Nintendo DS games blijven wel regiovrij en kunnen op iedere Nintendo DSi worden gespeeld.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?