Check hier alle Gameliner Awards Gameliner Awards 2020-content

Silent Hill maker Keiichiro Toyama verlaat Sony

Silent Hill maker Keiichiro Toyama heeft Sony verlaten om een nieuwe studio te vormen. De nieuwe studio heet Bokeh Game Studio en hij werkt samen met ontwikkelaars van Gravity Rush en The Last Guardian.

Toyama werkte al 20 jaar voor PlayStation, maar heeft nu toch besloten om voor zichzelf te beginnen, samen met een paar oude collega's. De nieuwe studio deelde onlangs een video waarin ze hun redenen delen om voor zichzelf te beginnen met Bokeh Game Studio. De ontwikkelaars die met Toyama samenwerken zijn onder andere The Last Guardian producer Kazunobu Sato en Gravity Rush hoofd ontwerper Junya Okura. Naast de Silent Hill games was Tomoya producer bij Siren en Gravity Rush. 'Als eerste wil ik de verwachtingen van onze fans in vervulling brengen', legt Tomoya uit. 'Maar daarnaast wil ik ook terug naar het gevoel van plezier dat ik ervaar tijdens het creëren van games. Ik wil dat gevoel delen met de spelers'. Er is nog geen informatie gegeven over de projecten waar de studio mee aan de slag gaat.

De video van Bokeh Game Studio verscheen op 3 december.

BRON Gamesradar

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?