Sex sells. Geweld ook

Sex sells.' Het is een bekende uitspraak die vaak waarheid is als een koe. Seks is spannend, lekker en gratis. En noem eens één ding dat al deze positieve eigenschappen bevat. Daarom zien we seks terug in verschillende takken van entertainment, waarvan de filmindustrie wellicht de bekendste is. Waarom zit er immers in bijna elke Hollywoodfilm wel een bedscène? Simpelweg omdat seks verkoopt. Onbewust mis je soms een dergelijke scène wanneer deze niet in een film voorkomt. Een onderbuikgevoel dat je niet kunt plaatsen dwaalt rond in je gedachten. Zonder dat je erbij stilstaat miste je toch die ene scène met die zoen of half zichtbare tepel.

Maar wat heeft dit met games te maken? zul je je afvragen. In eerste instantie niet zoveel. Toch vraag ik me af hoe lang het duurt voordat dergelijke scènes ook tot standaard ingrediënt voor een videogame behoren. We zien het tegenwoordig al in kleine mate. Waarom is Lara Croft immers zo rondborstig? Niet omdat het functioneel is. En wat te denken van de 'hot coffee mod' in GTA San Andreas? Een verborgen seksscène die weinig toevoegt aan de game zelf. Vermoedelijk waren er toch legio gamers benieuwd naar wat er nou eigenlijk gebeurde in het huis van die chick, nadat je haar in de game had gescoord.

Nu, nog voordat de game in de winkel ligt, bereikte ons het nieuws dat het nieuwste deel in de Grand Theft Auto-serie, deeltje 5 alweer, in aangepaste vorm op de Australische markt zal verschijnen. De game zou onderdelen bevatten die niet door de keuring kwamen. De exacte reden is op het moment van schrijven nog niet bekend, maar het zal met één of meerdere seks- of anders geweldsscènes te maken hebben. Want hoe je het ook wendt of keert, geweld verkoopt ook. Waarom verkocht de racegame Carmageddon de vorige eeuw anders zo goed? Een racegame valt of staat immers bij de besturing en die was alles behalve goed in Carmageddon.

Blijkbaar is geweld net als seks één van die dingen die voor gamers spannend zijn, een lekker gevoel geven en ook nog eens gratis zijn. Ik ben er in ieder geval klaar mee. Ik wil games die er goed uitzien en lekker spelen. Geweld en seks kunnen me daarbij gestolen worden.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?