Servers Gran Turismo 7 waren 30 uur uit de lucht

Geplaatst:
Aangepast: 18 maart 2022 19:04

De servers van Gran Turismo 7 hebben er zo'n 30 uur uitgelegen na het geplande onderhoud van afgelopen donderdag. Daarnaast krijgt de game veel kritiek over de microtransactions.

In een update op de officiële website van Gran Turismo legt de ontwikkelaar uit wat er misging toen ze afgelopen donderdag de servers offline haalden voor de update van de game. Ze zouden toen maar een aantal uur offline blijven, maar dat werden er uiteindelijk 30. Net voor het uitbrengen van de update ontdekten ze blijkbaar een fout in de game waardoor hij niet goed opstartte. Dit gold voor de PS4 en de PS5 versie. Dit hebben ze nog moeten oplossen voordat de servers weer online konden gaan. De problematische update zorgde er naast de offline servers ook voor dat het beloningssysteem in de game niet meer naar behoren werkte. Hierdoor kregen spelers minder credits dan zou moeten. Rondom dit systeem ontstond eerder al een discussie. Aan de ene kant liet ontwikkelaar Yamauchi weten dat hij graag wil dat spelers in Gran Turismo van alle auto's kunnen genieten zonder hier voor te moeten betalen door middel van microtransactions. Aan de andere kant geeft hij ook aan dat de prijs van de auto's juist een belangrijk element zijn om hun zeldzaamheid mee uit te drukken. Hierdoor is het dus nog wat onduidelijk hoe het credit systeem van Gran Turismo 7 er in de toekomst uit gaat zien.

Gran Turismo 7 kwam uit op 4 maart 2022 voor PS4 en PS5.

Bron: Gran Turismo website

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Gran Turismo 7

Series

Gran Turismo

Uitgever

Sony

Reviewscore

Platforms

PlayStation 4, VR, PlayStation 5

Releasewindow

4 maart 2022

Ontwikkelaar

Polyphony D.

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord