SEGA Sammy schrapt 400 banen

Zojuist heeft het moederbedrijf van SEGA, SEGA Sammy Holding, gewaarschuwd dat ze een verlies van 26 miljard yen, dat gelijk staat aan 166 miljoen euro's. De forse verliezen komen voornamelijk uit de pachinko- en pachialot-divisie van het bedrijf, of wel de gokmachines sector, het bracht het bedrijf minder op dan gebruikelijk verwacht werd.

SEGA Sammy Holding verwacht daarbij een daling van 45 yen, dat omgerekend neerkomt op 27 eurocent.

Hiervan is het gevolg dat SEGA Sammy, bij SEGA 400 banen schrapt, wat gevolgen heeft tot het sluiten van de ontwikkelstudio in SEGA Amusement Singapore. Deze divisie heeft voornamelijk de verantwoordelijkheid over de SEGA-arcademachines. Het moederbedrijf zal daarbij gaan herstructureren, om zo de slechte resultaten te verhelpen van deze arcademachines.

Het bedrijf was vorig jaar nog optimistisch over de jaarcijfers met de aankondiging dat men een winst zou draaien van 1 miljard yen, direct omgerekend ongeveer 6 miljoen euro. Men heeft de verwachtingen van hun financiële jaar, wat eind maart 2008 eindigt, bijgesteld naar een verlies van 26 miljard yen, wat ongeveer 242 miljard euro is. Het bedrijf had het al aan zien komen, nadat negatieve kwartaalcijfers uit juli 2007 al een indicatie gaven. De 400 banen die zijn geschrapt bedragen 5 procent van het totaal aantal werknemers onder SEGA Sammy Holdings. Het is nog onbekend of de verlies ook invloed gaat hebben op de games, handhelds en spelcomputers van SEGA. SEGA brengt in 2008 onder andere spellen zoals The Club, Condemned 2: Bloodshot, SEGA Superstars Tennis en The House of the Dead 2&3 Return uit.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?