Tomb Raider: Underworld

  • Ontwikkelaar Crystal Dynamics
  • Eerste releasedatum 21 november 2008
  • Platformen Pc, PlayStation 2, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo DS, Nintendo Wii
  • Genre Actie, Avonturen
  • Gameliner score

SCi heeft geld problemen, Tomb Raider uitgesteld

Zojuist is naar buiten gekomen dat Tomb Raider Underworld is uitgesteld, dit omdat aandeelhouders het management achter Tomb Raider, SCi, hebben gesommeerd op te stappen. De boosheid van de aandeelhouders is ontstaan nadat SCi een winstwaarschuwing uitgaf. De directrice en oprichtster Jane Cavanagh is duidelijk gemaakt dat ze haar positie moet opgeven. De posities van Bill Ennis, commercieel directeur, en voorzitter Tim Ryan liggen ook onder vuur.

Er werd bij de aankondiging duidelijk gemaakt dat SCi met de winstwaarschuwing 30 miljoen pond moest lenen om het einde van het jaar te halen. Daarnaast werd ook nog bekendgemaakt dat vier games die door het bedrijf gemaakt zouden worden uitgesteld zijn tot eind 2008, waaronder Tomb Raider Underworld.

SCi heeft wel aangegeven dat alle games die vertraagd zijn, op de Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Nintendo DS en Nintendo Wii worden uitgebracht. Waar het extra geld voor deze ontwikkelingen vandaan moet komen is vooralsnog onduidelijk. We houden je op de hoogte.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?