SCi heeft geld problemen, Tomb Raider uitgesteld

Geplaatst:
Aangepast: 4 mei 2018 17:10

Zojuist is naar buiten gekomen dat Tomb Raider Underworld is uitgesteld, dit omdat aandeelhouders het management achter Tomb Raider, SCi, hebben gesommeerd op te stappen. De boosheid van de aandeelhouders is ontstaan nadat SCi een winstwaarschuwing uitgaf. De directrice en oprichtster Jane Cavanagh is duidelijk gemaakt dat ze haar positie moet opgeven. De posities van Bill Ennis, commercieel directeur, en voorzitter Tim Ryan liggen ook onder vuur.

Er werd bij de aankondiging duidelijk gemaakt dat SCi met de winstwaarschuwing 30 miljoen pond moest lenen om het einde van het jaar te halen. Daarnaast werd ook nog bekendgemaakt dat vier games die door het bedrijf gemaakt zouden worden uitgesteld zijn tot eind 2008, waaronder Tomb Raider Underworld.

SCi heeft wel aangegeven dat alle games die vertraagd zijn, op de Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Nintendo DS en Nintendo Wii worden uitgebracht. Waar het extra geld voor deze ontwikkelingen vandaan moet komen is vooralsnog onduidelijk. We houden je op de hoogte.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Tomb Raider: Underworld

Series

Tomb Raider

Uitgever

Eidos Interactive

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 2, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo DS, Nintendo Wii

Releasedatum

21 november 2008

Ontwikkelaar

Crystal Dynamics

Gameliner Awards

-

Lees meer