S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

  • Ontwikkelaar GSC Game World
  • Eerste releasedatum 23 maart 2007
  • Platformen Pc
  • Genre First-Person Shooter, Open-World, Horror, Survival
  • Gameliner score -

Schrijver van S.T.A.L.K.E.R. overleden met 66 jaar

De scriptschrijver van de survival horror S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, Ivanov Sergey Nikolaevich, is overleden op 66 jarige leeftijd.

Ivanov werd in 1954 geboren in Kiev en was niet altijd van plan om een creatief beroep te gaan nemen. Hij hield van stripboeken en science-fiction en was een grote fan van Boris Stern, een schrijver uit de Sovjet-Unie die van alles schreef. Van sprookjes tot satire. Ivanov studeerde af aan de Donetsk National University in Oekraïne, voor de richting toegepaste wiskunde. Terwijl video games langzaam op begonnen te komen, kreeg Ivanov steeds meer interesse in creatief schrijven. Hij kwam zelfs in kranten en tijdschriften terecht met zijn verhalen. Zo kwam hij uiteindelijk als scriptschrijver terecht bij ontwikkelaar GSC Game World in 1991. Ivanov was een belangrijke link tussen Sovject science-fiction en de game industrie in Oekraïne. Zonder hem zouden we het zonder een steengoede survival horror moeten doen, waarvan er een nieuw deel op de planning staat voor 2021. Rust zacht, Ivanov.

S.T.A.L.K.E.R. 2 staat op de planning voor 2021.

BRON Gamingbible

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?