RuneScape
  • ONTWIKKELAAR Jagex
  • EERSTE RELEASEDATUM 29 maart 2001
  • PLATFORMEN Pc, Mobile
  • GENRE MMO, RPG
  • GAMELINER SCORE -

RuneScape en Old School RuneScape onderweg naar Steam

Sinds de release van RuneScape in 2001 en de terugkeer van Old School RuneScape moesten spelers zich altijd aanmelden via de speciale RuneScape client. Daar komt nu verandering in, want binnenkort kun je RuneScape via Steam opstarten.

Binnenkort is het voor iedereen mogelijk om via Steam RuneScape of Old School RuneScape te spelen. De Steam-pagina is al te vinden op Steam en toont aan dat hetzelfde model wordt gebruikt. De MMORPG RuneScape bestaat namelijk uit een gratis gedeelte en een betaald gedeelte dat is gelinkt aan een maandelijks abonnement. Om de stap naar Steam goed te laten verlopen, komen er specifieke abonnementen voor Steam-gebruikers en zijn er Steam Achievements en badges te behalen. De community-hub op Steam gaat ook gebruikt worden. Na de release verschijnen hier guides, artwork, maar ook de wekelijkse aankondigingen. De reden achter de beslissing heeft te maken met de toegankelijkheid. RuneScape verscheen namelijk ook al voor de mobiele telefoon.

RuneScape1

RuneScape is vanaf 14 oktober te spelen via Steam. Op Old School RuneScape moet je nog even wachten, want deze verschijnt in 2021 op het platform.

BRON Jagex

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?