Ruim 100 nieuwe huidskleuren komen naar De Sims 4

Geplaatst:

Er komen meer dan honderd nieuwe huidskleuren, betere opties voor make-up en drie nieuwe basisgamekapsels naar De Sims 4. Het doel is om de representatie in de life-simulator meer inclusief te laten zijn.

Een paar maanden geleden beloofde het ontwikkelingsteam achter De Sims 4 om de game meer en beter inclusief te maken, nadat er al jarenlang vanuit de Sims-community ophef was over dat er een gebrek aan (goede) huidskleuren en haarstijlen voor donkere mensen is. Op 6 oktober werd daarvoor de eerste update gelanceerd op pc, waarin er meerdere problemen met donkere huidskleuren werden verbeterd, waaronder het weghalen van kleurstrepen en verkleuringen. Daarnaast zijn de details, textuur en stijl van de mannelijke afro-en vlechtkapsels verbeterd. Voor consoles komt deze update op 10 november uit. Dit is nog maar een begin om de inclusiviteit in De Sims 4 te verbeteren. De Sims 4 krijgt namelijk ook een update in december, waarbij er meer dan honderd nieuwe huidskleuren en drie nieuwe basisgamekapsels naar de game komen en er meer mogelijkheden voor make-up zijn. Elk van deze honderd huidskleuren heeft een waardeschuifregelaar, waardoor er duizenden extra aanpasbare opties mogelijk zijn. Daarnaast worden de huidskleuren na de update via compressieverbeteringen beter weergegeven. De Sims 4 krijgt ook vier make-upschuifregelaars: 'tint', 'dekking', 'verzadiging' en 'waarde'. Hierdoor kan de make-up in de game beter tot diens recht komen voor elke huidskleur. Als laatste brengt de update drie nieuwe basisgamekapsels met zich mee: twee kinderkapsels, waarbij de een met babyhaartjes is en de ander zonder, en een flattop kapsel.

Op 8 december wordt de update doorgevoerd in De Sims 4 en zijn er vanaf dan meer dan honderd huidskleuren beschikbaar, betere make-up-opties en drie nieuwe basisgamekapsels.

Bron: Electronic Arts
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot De Sims 4

Series

De Sims

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

4 september 2014

Ontwikkelaar

Maxis

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord