Röntgenfoto's lezen met de PlayStation 3?

Dat de PlayStation 3 veel meer kan dan games draaien zal wel bekend zijn. De vele mogelijkheden die de console biedt, zal al menig bezitter hebben verbaasd. Nu wil het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) de PlayStation 3 inzetten om röntgenfoto's mee te analyseren. Ze willen althans de mogelijkheden onderzoeken.

De huidige apparatuur die ziekenhuizen gebruiken is erg duur en de PS3 lijkt een goedkopere oplossing. Bovendien biedt het systeem een behoorlijke kracht. Twee studenten die studeren op de Hanzehogeschool, gaan deze optie onderzoeken. Dit doen ze op de afdeling radiologie van het UMCG.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?