Ronaldo niet langer boegbeeld FIFA 19

Geplaatst: 15 februari 2019 19:40
Aangepast: 15 februari 2019 20:18

Electronic Arts heeft besloten voetballer Cristiano Ronaldo te vervangen als boegbeeld van FIFA 19. Middels een tweet heeft de uitgever bekendgemaakt welke gezichten voortaan op het promotiemateriaal en in de game terug te vinden zijn.

Een reden voor deze verandering gaf EA niet prijs, maar dat heeft waarschijnlijk alles te maken met de perikelen rondom de sterspeler. De Portugees wordt namelijk beticht van verkrachting en is daardoor het afgelopen half jaar al vaker negatief in het nieuws, tot ongenoegen van EA. Het boegbeeld van FIFA is jaarlijks een behoorlijk ding, jarenlang prijkte Lionel Messi op de cover van de populaire voetbalgame. Bij FIFA 17 werd er gekozen voor Marco Reus en bij de laatste twee edities stond Ronaldo op de voorkant. De uitgever betaalt miljoenen om de sterren in de picture te zetten, maar ziet zich nu genoodzaakt Ronaldo te vervangen.

Ronaldo wordt vervangen door drie spelers. Vanaf nu zijn Kevin de Bruyne, Neymar en Dybala te zien. De laatstgenoemde is tevens ploeggenoot van de Portugese aanvaller.

Bron: Twitter
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot FIFA 19

Series

FIFA

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Releasedatum

28 september 2018

Ontwikkelaar

EA Sports

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord