Rockstar neemt Dhruva over van Starbreeze

Geplaatst:

Rockstar Games neemt Dhruva Interactive over van Starbreeze Studios. De Indiase studio werd door Rockstar overgenomen voor 7,9 miljoen dollar.

Het gaat al een tijdje niet zo goed met Starbreeze Studios. Laatst maakte de ontwikkelaar zelfs nog bekend dat Starbreeze op de rand van de afgrond staat. Daarom is de ontwikkelaar nu bezig studio's en licenties te verkopen in de hoop het hoofd boven water te kunnen houden. Starbreeze heeft nu de Indiase studio Dhruva Interactive aan Rockstar Games verkocht. Dhruva is een van de grootste Indiase gamestudio's en werkte samen met Starbreeze aan The Walking Dead en Payday. Ook werkte de studio aan Sea of Thieves en Forza Horizon 3. Dhruva blijft bij Rockstar werken aan haar huidige projecten en bestaat naast de bestaande afdeling van Rockstar in Bangalore.

Starbreeze Studios verkeert in zwaar vaarwater. In 2017 kocht de studio Dhruva voor zo'n 8,5 miljoen dollar. Nu wordt de studio dus met verlies aan Rockstar verkocht.

Bron: Dhruva Interactive
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord