Rocket League stapt van lootboxes af

Geplaatst:
Aangepast: 7 augustus 2019 11:25

Lootboxes hebben de afgelopen twee jaar voor flink wat commotie gezorgd. Rocket League stapt daarom van lootboxes af.

Rocket League maakt al sinds 2016 gebruik van lootboxes. Deze kun je winnen door potjes te spelen en die kun je vervolgens openen met sleutels die je met echt geld kunt kopen. Je weet van tevoren niet wat er in zo'n lootbox zit, dus het kan zomaar zijn dat je al je sleutels verspilt aan items die je niet wilt hebben. Ontwikkelaar Psyonix geeft nu aan dat de lootboxes, die in de game Crates worden genoemd, later dit jaar volledig uit de game worden gehaald. Deze worden vervangen door zogenaamde transparante lootboxes, waarbij je voordat je ze koopt al kunt zien wat erin zit. Zo'n dergelijk systeem werd eerder dit jaar ook al geïmplementeerd in de Save The World-modus van Fortnite, waarbij de Loot Llamas zijn vervangen door X-Ray Llamas.

De Crates van Rocket League worden later dit jaar vervangen door een nieuw systeem. Meer details over dit nieuwe systeem en de datum waarop het wordt geïmplementeerd, worden later bekendgemaakt.

Bron: Psyonix
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord