Check al onze gamescom content hier!
Resident Evil 5
  • ONTWIKKELAAR Capcom Production Studio 1
  • RELEASEDATUM 13 maart 2009, 29 oktober 2019 (NSW)
  • PLATFORMEN Pc, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
  • GENRE Survival horror
  • GAMELINER SCORE

Resident Evil 5 zorgt voor ophef zonder resultaat

Masachika Kawata, producer van Resident Evil 5, heeft bekendgemaakt dat er geen veranderingen zijn doorgevoerd in de game, ondanks de flinke ophef die ontstond na de eerste trailer van de game.

Er ontstond namelijk een heftige discussie over de schijnbaar racistische content van Resident Evil 5. Het productieteam van de game was echter erg verbaasd. Aangezien de game zich in Afrika afspeelt, is het volgens hen vrij logisch om Afrikanen te tonen.

Er zijn dus geen grote veranderingen aangebracht in de game. Waarschijnlijk komt dit mede door Sheva, het half Afrikaanse, half Europese character, want hij heeft ervoor gezorgd dat het grootste gedeelte van het kritiek verdween.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?