Reorganisatie Konami schrapt drie productie divisies

Geplaatst:
Aangepast: 25 januari 2021 21:33

Een reorganisatie heeft ervoor gezorgd dat de drie productie divisies bij de ontwikkelaar geschrapt zijn. Dit meldt het bedrijf op zijn eigen website.

De plannen van Konami lijken niet volledig meer om video games te draaien. Zo maakte Konami vorig jaar al nog bekend geen Silent Hill-games meer te maken. De precieze reden achter de herstructurering bij Konami laat zich voorlopig nog raden, maar Konami geeft aan dat het hiermee inspringt op de snel veranderende markt. Daar worden op de website van de ontwikkelaar namelijk geen woorden aan vuil gemaakt. Wel is duidelijk dat de drie kopstukken van de productionele divisies een andere functie binnen het bedrijf gaan vervullen. Wat er met het overige personeel gebeurt is echter niet bekendgemaakt. Konami heeft in een verklaring wel laten weten nog steeds video games te blijven ontwikkelen en dat het hier puur gaat om een organisatorische herstructurering. In 2019 bracht Masimo Saso nog naar buiten dat Konami werkte aan een nieuwe consolegame. Of die er nu nog gaat komen is niet duidelijk.

onbekend

Konami is onder meer bekend van franchises als Pro Evolution Soccer, Bomberman en Yu-Gi-Oh!

Bron: Konami
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord