Rayman-bedenker stopt met het maken van games

Michel Ancel, de bedenker van de Rayman-franchise, gaat stoppen met zijn werkzaamheden in de game-industrie. Dat maakte de game legende bekend op zijn Instragram-account.

Ancel was meer dan dertig jaar actief als game designer. Hij is onder andere verantwoordelijk voor het bestaan van de populaire game-franchise Rayman en als de director van de game Beyond Good & Evil, maar nu heeft Ancel besloten dat het genoeg is geweest. Hij heeft vandaag aangekondigd dat hij met pensioen gaat. Via Instagram laat hij weten in die dertig jaar veel mooie dingen heeft meegemaakt, maar dat het tijd is om zich op zijn andere passie te focussen: Wilde dieren. In de post maakt Ancel bekend dat hij gaat werken bij een wilde dierenopvang. De volledige Instagram-post is hieronder te lezen.

Ancel

Namens de redactie wil ik zeggen dat iedereen hier Michel Ancel wil bedanken voor al het werk dat hij heeft gedaan in de game-industrie in de afgelopen dertig jaar! Wat zijn pensionering voor effect kan hebben op de ontwikkeling van Beyond Good & Evil 2 is nog niet bekend.

BRON Instagram

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Tags

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?