R4-chip voor Nintendo DS officieel illegaal

Nintendo heeft eerder dit jaar aangegeven dat door de R4-chip, de helft minder aan Nintendo DS games worden gekocht. Hierdoor heeft het bedrijf meer dan 750 miljard euro misgelopen.

De R4-chip is een soort van SD kaart waar je games op kan zetten vanaf het internet gedownload. Er zijn het afgelopen jaar meer dan 238 miljoen DS-games gedownload en de grootste boosdoeners zijn de Spanjaarden, Italianen en de Fransen, aldus Nintendo.

De rechtbank in Den Haag heeft gisteren bepaald dat het verkopen van deze R4-chips illegaal is en daarom moeten elf Nederlandse webwinkels hun verkopen van deze R4-chips per direct staken. Ook moeten deze webwinkels een schadevergoeding bètalen aan Nintendo, maar om welk bedrag het hier gaat is nog niet bekend.

Deze webwinkels moeten binnen 14 dagen hun voorraden vernietigen en wanneer er alsnog R4-chips worden verkocht kan men een boete verwachten van duizend euro per verkochte R4-chip. Ik vind het persoonlijk een goede zaak, wat vinden jullie?

Update
Tien webwinkels moeten een bedrag van 7.054,55 euro schadevergoeding bètalen aan Nintendo. Twee tweedehandse webwinkels moeten daarnaast een bedrag van 12.591,07 euro bètalen en één andere webwinkel hoeft niks te bètalen, omdat deze winkel niet handelde in het product, aldus de rechtbank Den Haag.

Nintendo weet ons verder in een persbericht te vertellen:

Nintendo beschermt haar intellectuele eigendomsrechten wereldwijd en onderneemt stappen om de distributie van onrechtmatige kopieën van videogames en producten die het mogelijk maken om dergelijke kopieën af te spelen te voorkomen.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?