PUBG voegt bots toe aan online matchmaking op consoles

Geplaatst: 27 april 2020 10:39
Aangepast: 27 april 2020 11:52

PlayerUnknown’s Battlegrounds-ontwikkelaar PUBG Corp voegt bots toe aan de online matchmaking op consoles. Hiermee wil de ontwikkelaar eerlijkere kansen creëren voor nieuwe spelers, die oog in oog komen te staan met gevorderde spelers.

In Battle Royale-games is vaker niet dan wel een matchmaking aanwezig die rekening houdt met jouw niveau. Dat kan voor problemen zorgen, zo erkent lead project manager Joon H. Choi van PUBG Corp. In een blogpost op de website van PUBG liet hij onlangs weten dat nieuwe spelers soms niet eens de kans krijgen om schade toe te brengen aan andere spelers, en dat kan frustrerend zijn. In een poging om de kansen voor nieuwe spelers te verhogen worden er vanaf patch 7.1 bots geïntroduceerd. De bots zijn voorgeprogrammeerd met een 'gebalanceerd schietsysteem' en worden zo ingesteld dat ze over de 'juiste' wapens beschikken in bepaalde fases van een game. De ontwikkelaar gaat monitoren of de bots daadwerkelijk voor meer balans zorgen in een game.

onbekend

Er zullen geen bots worden toegevoegd aan competitieve-matches, zo verzekerd de ontwikkelaar. De exacte datum voor het uitrollen van patch 7.1 in PlayerUnknown’s Battlegrounds is vooralsnog niet bekend.

Bron: PubG

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot PlayerUnknown's Battlegrounds

Series

-

Uitgever

PUBG Corporation

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Mobile, Xbox Series

Releasedatum

12 december 2017

Ontwikkelaar

PUBG Corporation

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord