PS5 Dualsense-controllers hebben last van drift

De PlayStation 5 is nog maar net uit, maar schijnt toch al hardwarematige problemen te hebben. De PS5 Dualsense-controllers hebben namelijk last van drift.

Tijdens de feestdagen van vorig jaar is de PlayStation 5 in de verkoop gegaan. Sony's next-gen console is hardwarematig een ware krachtpatser en dan gaat het niet alleen over de console zelf. De PlayStation 5 Dualsense-controller bevat namelijk ook een aantal innovatieve nieuwe features. Helaas is het niet alleen rozengeur en maneschijn wat deze controller betreft. Op Reddit en Twitter zijn er namelijk al flink wat klachten te vinden van spelers die last hebben van controller-drift bij de Dualsense. Controller-drift is een fenomeen waarbij de controller niet helemaal goed werkt en input aan de console doorgeeft die de speler helemaal niet heeft gedaan. Zo lijkt bijvoorbeeld je personage uit het niets te bewegen. Spelers geven ook aan dat, gezien het bij de Dualsense-controller niet mogelijk is om de deadzone softwarematig te resetten, de klantenservice van Sony niet erg behulpzaam is bij het oplossen van het probleem. Een soortgelijk probleem hebben we de afgelopen jaren bij de Nintendo Switch ook gezien in de vorm van Joy-Con drift, waar Nintendo voor is aangeklaagd. Het Amerikaanse advocatenkantoor Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith, dat de rechtszaak tegen Nintendo heeft gestart, is nu aan het onderzoeken of zij hetzelfde kunnen doen bij Sony.

Het Dualsense-controller drift-probleem wordt dus nu nog onderzocht. Wellicht eindigt dit scenario dus ook in een rechtszaak.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?