PS3 krijgt nieuwe firmware en PSN-kaarten

Gisteren kondigde Sony in de persconferentie op de gamescom in Keulen aan dat de PlayStation 3 op 1 september voorzien zal worden van een nieuwe firmware. Deze firmware brengt een volledig nieuwe XMB met zich mee. Ook kunnen we vanaf volgende maand al onze digitale aankopen verrichten met voucherkaarten, beter bekend als de PSN-kaarten.

De voucherkaarten zullen in versies van twintig en vijftig euro beschikbaar zijn en ze maken het mogelijk digitale aankopen op PlayStation Network te verrichten zonder daarbij van een credit card afhankelijk te zijn.

Het menu, beter bekend als het XMB, van de PlayStation 3 zal met de nieuwe firmware volledig worden aangepast. Zo zullen we binnenkort gebruik kunnen maken van dynamische menu's, waarmee het mogelijk wordt dat we bijvoorbeeld snel de laatst gespeelde games opnieuw kunnen starten. Ook zullen we via het menu zelf meteen kunnen zien wat er beschikbaar is in de PlayStation Store.

PS3-bezitters die wonen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk of Spanje krijgen er nog een extra functie bij, een videoservice. Met deze service wordt het mogelijk films rechtstreeks te downloaden via je PS3. Tijdens het downloaden kan je de film ook bekijken. Dankzij een goede samenwerking met diverse filmstudio's zullen in enkele maanden honderden films beschikbaar zijn als download. Het is nog niet zeker of deze functie ook naar de Benelux komt.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?