PS3 games en alles daarvoor draaien niet op de PS5

Geplaatst:
Aangepast: 18 september 2020 12:53

Het is nu officieel: op de PlayStation 5 kunnen geen games van de PlayStation 3 of oudere consoles gespeeld worden. Enkel games van de PlayStation 4. Jim Ryan van Sony bevestigde dit onlangs.

We hadden het helaas al wel verwacht, maar nu is het officieel bevestigd door de CEO van Sony. Net na de PlayStation 5 Showcase sprak Ryan met Famitsu. Hij vertelde hen dat de 100 miljoen mensen die gebruik maken van een PS4 'ook graag PS4 titels willen spelen op de PS5'. Daarom heeft Sony er voor gezorgd dat dit mogelijk zou zijn. Maar helaas geeft hij ook aan dat de ondersteuning voor games van de PS3 en oudere consoles 'niet behaald' is. Op de PlayStation 4 was deze mogelijkheid er natuurlijk ook niet, behalve voor de games die onder PlayStation Now vallen. Maar aangezien Microsoft het mogelijk heeft gemaakt om vier generaties Xbox games te spelen op de Xbox Series X, waren fans benieuwd of Sony dit voorbeeld zou gaan volgen. Gelukkig is PS Now wel aanwezig op de PS5, dus kunnen we nog steeds een hoop PS3 en PS2 games spelen.

onbekend

De PlayStation 5 wordt vanaf 19 november geleverd in Nederland.

Bron: Gamesradar

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord