Check hier alle Gameliner Awards 2021 content

Productie van Xbox One-consoles al in 2020 gestopt

Het wordt steeds moeilijker om een gloednieuwe Xbox One-console in de schappen aan te treffen. Microsoft heeft in 2020 al de laatste last-gen consoles geproduceerd.

Dat Microsoft en Sony op gamegebied tegenpolen zijn, is wel duidelijk. Nu blijkt dat de twee gamegiganten ook qua consoleproductie twee verschillende kanten opgegaan zijn. Waar Sony hoogstwaarschijnlijk meer PlayStation 4-consoles produceert vanwege de PlayStation 5-tekorten, maakt Microsoft al ruim een jaar geen Xbox One-consoles meer. Het Amerikaanse bedrijf produceerde in de zomer van 2020 de laatste Xbox One X-consoles en Xbox One S-apparaten zonder schijflade. De productie van de Xbox One werd compleet beëindigd tegen het einde van 2020. Daardoor kon het bedrijf zich volledig focussen op het maken van next-gen consoles. Dat lijkt gewerkt te hebben. De Xbox Series X/S is de snelst verkopende Xbox-generatie ooit.

Xbox One productie1

Heb jij al een Xbox Series weten te bemachtigen, of ben je nog in de markt voor een Xbox One? Laat het ons weten in de reacties!

BRON The Verge

Over auteur Nils Hoogervorst

Nils Hoogervorst Als het mogelijk was, had onze Nils zich dagelijks gehuld in een Nintendo kloffie. Boze tongen beweren dat Nils zichzelf in slaap neuriet op het deuntje van Super Mario Bros. nadat hij zich in zijn Splatoon-pyjama heeft gestoken en in bed is gaan liggen. Lekker onderuitgezakt zitten gamen voor een groot scherm is er voor Nils echter niet bij, hij prefereert handheld gaming. Wel zo makkelijk, want dan kun je rustig naar de wc zonder dat je je game op pauze hoeft te zetten. Zijn grootste guilty pleasure? Nintendogs + cats!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?