Problemen voor PSPgo

Sony lijkt, met de toch al stroef verlopende verkoop van de PSP, nog voor de komst van de PSPgo in oktober opnieuw een tegenslag voor de kiezen te krijgen.

Zo heeft Nedgame aangegeven de PSPgo niet te gaan verkopen. Als reden hiervoor geeft men de onredelijk hoge prijs. De handheld zou, ondanks het kleinere scherm en het ontbreken van een UMD-drive een adviesprijs van 249,99 euro krijgen, wat 80 euro meer is dan adviesprijs van de PSP-3000.

Daarnaast moet de gameshop het vooral hebben van de verkoop van games, en door het ontbreken van een UMD-drive valt deze bron van inkomsten dus weg. Tevens verwijt men Sony daarmee een monopolypostie te verwerven als het om de distributie van PSP games gaat en wordt het voor gamers onmogelijk om games uit te wisselen of door te verkopen.

Hoewel Nedgame slechts een enkele retailer in Nederland is, gaan er ook al geruchten rond dat, naast andere verkooppunten in Nederland, ook enkele retailers in Spanje snel met hetzelfde nieuws naar buiten komen.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?