Problemen met oude PS3 consoles

Op het moment van schrijven zijn er vele PlayStation 3 eigenaren die erachter zijn gekomen dat ze niet kunnen inloggen op het PSN netwerk. Dit zou komen vanwege een soort van millenniumbug, maar dan dankzij dat er geen 29 februari was, door het schrikkeljaar. Dankzij deze bug is het niet mogelijk online games te spelen via PSN, of zelfs offline games te spelen zoals Heavy Rain of Flower. Sony melde het volgende.

We're narrowing down the issue and continue to work to restore service to all. Updates as soon as we have them

Sony is op het moment bezig hier iets aan te doen, maar het lijkt erop dat het gaat om een hardware fout, aangezien de PS3 Slim wel zou werken. Iedereen met een oudere PlayStation 3 wordt aangeraden de console uit te laten en wachten tot er een update beschikbaar is van Sony, of 24 uur te wachten tot de dag voorbij is en de console zichzelf hersteld.

Update:
Enkele fouten die kunnen voorkomen zijn:

De datum van de console kan teruggezet zijn naar 1 januari 2000.
Als gebruikers met hun PlayStation Network-account proberen in te loggen krijgen deze de volgende error: An error has occurred. You have been signed out of PlayStation Network (8001050F).
Als gebruikers een game op willen starten krijgen deze de volgende error: Failed to install trophies. Please exit your game.
Bij het terugzetten van de tijd en datum op de console verschijnt de volgende error: The current date and time could not be obtained. (8001050F).
Verschillende video's zijn door de afloopdatum niet meer afspeelbaar.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, ga dan naar de Twitterpagina van Sony.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?