Check hier alle Gameliner Awards Gameliner Awards 2020-content
Among Us
  • ONTWIKKELAAR Innersloth
  • EERSTE RELEASEDATUM 16 november 2018
  • PLATFORMEN Pc, Mobile
  • GENRE Party
  • GAMELINER SCORE -

Politieke stream Among Us trekt veel bekijks

Among Us is razend populair op Twitch. Gisterenavond werd deze game om politieke redenen gestreamd en die stream trok veel bekijks.

Gisterenavond vond er een wel heel bijzondere livestream van Among Us plaats. Alexandria Ocasio-Cortez, congreslid van de Amerikaanse Democratische Partij, speelde de game op Twitch namelijk samen met een aantal bekende streamers. Aan de stream deden onder andere Pokimane, HasanAbi, Jacksepticeye, Moist en Dr Lupo mee. Cortez streamde deze game niet alleen omdat het razend populair is of omdat ze het leuk vindt om erachter te komen welke speler het meest sus is, maar ze had hier ook een politieke agenda mee. De presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten komen er namelijk aan en Cortez probeerde met deze stream kijkers te helpen hun stem uit te brengen op een van de presidentskandidaten. Vanwege de coronapandemie is het namelijk voor bepaalde groepen mensen iets lastiger geworden om hun stem uit te brengen. Daarom legt Cortez tijdens haar stream uit hoe Amerikanen er toch voor kunnen zorgen dat ze over twee weken hun stem kunnen uitbrengen.

De Among Us livestream van Alexandria Ocasio-Cortez had op het hoogtepunt rond de 430.000 gelijktijdige kijkers. Dit is een van de hoogste kijkcijfers voor een enkele stream tot nu toe.

BRON Alexandria Ocasio-Cortez

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?