Pokémon GO YouTubers onterecht geblokkeerd vanwege “kindermishandeling”

Geplaatst:

Drie YouTubers die content maken over Pokémon werden 17 februari onterecht geblokkeerd door YouTube op verdenking van kindermishandeling. De kanalen werden offline gehaald kort nadat de contentmakers video’s geplaats hadden over Pokémon GO.

De YouTubers die onterecht werden geblokkeerd zijn Mystic7, Marksmans en Trainertips. Deze hadden zich volgens het algoritme van YouTube schuldig gemaakt aan het “seksueel” idealiseren van kinderen. Het misverstand is waarschijnlijk ontstaan door de term CP in Pokémon GO. CP staat in de game voor “Combat Point”, maar werd door het algoritme van YouTube waarschijnlijk als “Child Pornography” gezien, waardoor de kanalen offline zijn gehaald.

De YouTubekanalen van Mystic7, Marksmans en Trainertips zijn ondertussen weer door YouTube hersteld.

Bron: Kotaku

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Pokémon GO

Series

Pokémon

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Mobile

Releasedatum

15 juli 2016

Ontwikkelaar

Niantic Labs

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord